Mysfox (Modern foxtrot)

Den klassiska foxtroten har moderniserats under senare år. Den har anpassats till den nya publiken som kommit ut på dansbanorna och den har utvecklats till en mysigare dans med mer närhet och fler musikanpassningar.

Kursen finns på både nybörjar- och fortsättningsnivå.
 
Nybörjarkursen börjar från absoluta grunden där vi lär ut grundsteg, fattningar och grunderna i förning. Under större del av kursen läggs stor vikt vid musikanpassning, följsamhet och utveckling av förningsteknik för att få till en mjukhet och ett flyt i dansen. Balans och hållning är andra viktiga saker vi jobbar med. Det blir övningar på att blanda intensitet i dansen beroende på intensiteten i musiken, tips & tricks för att bli en allmänt bättre foxare, tips om saker att tänka på när man dansar.

Kursen vänder sig alltså till både nybörjare och de som dansat foxtrot tidigare.

Under fortsättningskursen lägger vi mest vikt vid utökad musikalitet, balans, följsamhet och känsla. Det blir mer övningar på att blanda intensitet i dansen beroende på intensiteten i musiken, tips & tricks för att bli en allmänt bättre foxare, tips om saker att tänka på när man dansar.

Kursen vänder sig till de som har goda kunskaper i den moderna foxstilen och de som dansat mycket foxtrot tidigare.

Bugg för nybörjare

Kursen börjar från grunden och passar nybörjare eller de som dansat lite bugg tidigare. Stort fokus ligger på att lära sig dansa bugg och inte bara "gå bugg". Förningstekniken som används är sk ändlägesförning, vilken vi förespråkar. För oss innebär dans mycket glädje och det vill vi förmedla i våra kurser. 

Bugg fortsättning

I fortsättningskursen fortsätter vi med känslan och svänget, dessutom ökar vi på kunskapen med ett antal variationer som avviker från grunderna, tempot ökas också.

Bugg för avancerade socialdansare

Kursen vänder sig till erfarna socialdansare som vill utveckla sin dans ytterligare.

Bugg tävlingsträning


Kursen vänder sig till tävlingsdansare som vill utveckla sin dans ytterligare.

Boogie Woogie

Kurser/workshops på nybörjarnivå.

Modern vals och bröllopsvals

Ska du på bal eller planerar du bröllop? Vi ger privatlektioner i vals för båda alternativen.
 
AnnickaHenrik RobPat